Авиошоу БИАФ 2009 – 23,24.май.2009 – летище Крумово

До този момент никога на бях ходила и имах големи очаквания. От малка ме влече към авиацията, може би е по наследство. Баща ми е бил пилот на безмоторен самолет. Аз имах желание да скачам с парашут но тогава уви нямах необходимите килограми.   Голямото предизвикателство пред нас беше изборът дали да вземем с нас и синът ни които е само на 2 годинки. Първо, че пътят беше много (от Шумен до Пловдив), второ незнаехме как ще реагира на шумът от двигателите и трето с нас щяха да пътуват още двама души. Но въпреки всичко го взехме, защото и на него много му харесват самолетите. Явно и при него е по наследство. Баща му е бивш парашутист, и самолетите са му хоби.  И така станахме рано в събота и тръгнахме. Малкия поспа само 1 час но учудващо беше много весел и нямахме никакви проблеми с него.

Пристигнахме в Пловдив 30 минути преди шоуто. Още не бяхме стигнали до “билетния център”  когато учудващо за нас то почна навреме.  Първото нещо което видяхме беше  Ми-17. От далеч ми приличаше на разиграване на спасителна акция, в която участваха: Ми-24, Ми-17 и AS 532 “COUGAR”.

img_9278.jpg

/Ми – 17/

img_9348.jpg

img_9301.jpg

/Ми – 24/

ето я и  новата гордост на БА:

img_9334.jpg

AS 532  “COUGAR”

img_9291.jpgБЕЛ-206

Това бяха хеликоптерите които се представиха тази година. В следващата статия ще продължа с представянето на Су-25, МиГ – 21 и МиГ 29.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.